Práca: cool alebo drina? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 07.09.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 198 slov
Počet zobrazení: 401
Tlačení: 25
Uložení: 32

Práca: cool alebo drina? (Úvaha) 

Práca, práca, brigáda, a zase len práca… väčšinu dospelých trápi práve toto. Každý podnikateľ chce doslova „vyšťaviť“ každého zamestnanca za čo najnižší plat. Je mu úplne jedno, či má doma deti, či je ženatý alebo nie, či príde domov šťastný alebo narobený k smrti…

Čože to vlastne je tá práca? Je to cool alebo drina? No, ako sa hovorí „z každého rožka troška.“ Cool pretože v práci môžeme stretnúť nových príjemných ľudí. Môže to byť však aj naopak, keď väčšinu z nich by sme najradšej ani nespoznali.

A ako je to s drinou? Jasné, že veľa záleží na tom, kde pracujete. Určite je viac driny vo veľkoobchodoch než v malých súkromných obchodíkoch.

To však stále neodpovedá na otázku, či je to cool alebo drina. A na to sa vlastne ani jednoznačne odpovedať nedá. Každý z nás je iný, každý pracuje inak a má vlastné názory. Niekto prácu berie ako super zábavu, iný ako utrpenie.

Bohužiaľ, ak chceme žiť, musíme to robiť tak či onak. Ale všetci sa zhodnú na jednom, nie sme stroje a máme city, tak tí, čo nás zamestnali, by si nás mali vážiť a nejednať s nami ako s handrou.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu