Učitelia (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.09.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 230 slov
Počet zobrazení: 330
Tlačení: 29
Uložení: 35

Učitelia (Úvaha)

My, žiaci, si pomerne často neuvedomujeme, čo pre nás robia učitelia. My sme si proste vtĺkli do hlavy, že nás otravujú a zaťažujú nepotrebnými vecami a učivami. No oni sú tí, ktorým záleží na našom vzdelaní a na tom, aby v nás zanechali čo najhlbšiu stopu. Mnohokrát si hovoríme, že toto a toto nebudeme v živote potrebovať. No keď príde v živote práve k takej situácii, v ktorej to využijeme, budeme s vďakou spomínať na učiteľov.

Samozrejme, že i naši rodičia nás naučili veľa vecí, ale zamysleli ste sa na tým, aký podiel majú na našom vzdelaní učitelia? Teraz si to veľmi neuvedomujeme, ale každá škola, ktorú v živote vyštudujeme, je naším koreňom, od ktorého sa bude ten náš strom (život) rozvíjať.

Čo sa v mladosti nenaučíš, je v dospelosti ťažké doháňať. Preto si vážme každého jedného učiteľa, ktorý nás niečo naučil a posunul nás ďalej, zaslúžia si veľkú vďaku, ktorá sa nedá ani ukázať. Učiteľa často potešíme tým, že čo nás naučil, budeme ukazovať na aktivite a záujmom na tom.

To je pre učiteľa najväčší úspech. Áno, učiteľ chce mať zo seba dobrý pocit, že niečo naučil, ale dôležitejšie je to, ako to žiak pochopí a bude to na výsledkoch ukazovať aj v živote. Učitelia tu nie sú len tak, učiteľ je náš základ do života a je len na nás, s akým záujmom sa k učeniu postavíme.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu