Láska a jej riziká (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ofelia (20)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 15.09.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 415 slov
Počet zobrazení: 556
Tlačení: 35
Uložení: 40

Láska a jej riziká (Úvaha)

V živote sa stretávame láskou a jej rôznymi polohami, neskôr prídeme na to, že čo to znamená milovať. Láska je krásna ale miestami môže byť aj zradná, ale však čo nie je v našom živote zradné. Nevieme v skutočnosti do čoho ideme, prakticky ideme do rozbehnutého vlaku a nevieme kedy s neho dokážeme vystúpiť. Láska je drogou a zároveň opojením, býva neraz aj našim hriešnym pokušením.

Mnoho ľudí si nie vždy vyberie tých čo sú dobrí, ale radšej si vyberú tých, ktorí prakticky sú zlí a kvôli ktorým prichádza trápenie, bolesť a strach o život. Chlapi si vyberajú zlé ženy a ženy si vyberajú zlých chlapov, skrátka to nie je najšťastnejšie riešenie. Samozrejme človek čo je dobrý, tak je prakticky vo friendzone, teda to znamená že je vnímaný ako kamarát než ako potencionálny človek, ktorý tiež dokáže milovať.

Ako z láskou prichádza radosť, tak samozrejme prichádza aj samotné sklamanie, s láskou prichádza ignorácia kamarátov a tých ľudí ktorí stoja pri nás od začiatku, ak tu lásku stratíme, tak nebude pri nás stáť nikto, lebo sme tých kamarátov od seba odkopli. Nie vždy všetci ľudia budú šťastní, lebo nebudú vedieť ako s tým šťastím naložiť. Kvôli láske ľudia strácajú niekedy zdravé zmýšľanie, nehovorím že sú takí všetci, ale niektorí sú takí a takýmto ľudom sa proste nedá vyhnúť a nemôžeme ich preskočiť.

Vždy budú ľudia čo budú závidieť a tí čo budú chcieť, to čo máme my a toto sa mi reálne stalo. Proste stratiť niekoho, koho sme milovali ovplyvní našu psychiku a kto tvrdí opak, tak prakticky lásku nezažil. Mnoho chlapov rozkazuje ženám že s kým sa majú baviť a s kým nie a ženy samozrejme obetujú všetky kamarátstva na úkor svojich milencov, teda ako sa to dá povedať frajerov a ženy rozkazujú chlapom s ktorými ženami sa baviť, tomu sa vraví dokonalý paradox.

Láska by mala byť bezhraničná a nie majetnícka ako to býva v súčasnosti. Chlap by si nemal privlastňovať ženu a robiť s nej slúžku a správať sa k nej ako agresor. Samozrejme by v láske mala fungovať úprimnosť, vernosť a zodpovednosť. Súčasný stav vzťahov nie je založený na úprimnosti, dva páry si medzi sebou klamú a jeden druhého samozrejme podvádzajú.

Ako bývajú pozitíva v láske, tak bývajú aj riziká čo vzťahu môžu ublížiť. Láska je o zodpovednosti, dôvere, úprimnosti a najme o tom ak sa majú ľudia radi, ak si dvaja ľudia nerozumejú alebo sa trápia vo vzťahu, tak je najlepšie riešenie s toho vzťahu odísť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu