Zóny pre každého študenta

Upratovanie bytu (Rozprávanie)

Upratovanie bytu (Rozprávanie)

Bolo to klasické sobotné ráno, keď som sa rozhodol, že je čas venovať pozornosť svojmu bytu. Po týždňoch práce a rôznych aktivitách som si uvedomil, že moje miesto sa postupne zmenšuje na neporiadok a chaos. Nenápadné hrable prachu sa nahromadili na policiach, knihy a časopisy ležali rozhozené na gauči a z kuchynskej linky vystupovali zvyšky minulotýždňových experimentov varenia.

Rozhodol som sa, že teraz je ten správny čas, aby som sa pustil do upratovania. Po vzore mojej babičky som si nasadil staré oblečenie, aby som sa neumazal a aby som bol pripravený na zmenu. Po prvom pohľade na môj neporiadok som vedel, že to bude trvať.

Začal som s kuchyňou. Otvoril som linku a začal som vyhadzovať staré potraviny, ktoré už nikdy nepoužijem, a umýval riady. Keď som mal kuchyňu konečne čistú a usporiadanú, presunul som sa do obývacej izby. Tam som začal zhromažďovať všetky knihy a časopisy, ktoré som roztrúsil po gauči, a umiestnil som ich na poličky. Potom som sa pustil do prachu a umývania podlahy.

Po niekoľkých hodinách tvrdej práce som pozoroval svoj vlastný dom, a to bol skutočný pocit spokojnosti. Bol som prekvapený, ako veľmi ma takéto jednoduché úpravy môžu naplniť pocitom čistoty a pohody. Upratovanie bytu sa stalo nielen fyzickým procesom, ale aj terapeutickým zážitkom.

Keď som sa usadil na svojom teraz čistom gauči a pozrel sa na čistý a upratanýpriestor okolo seba, cítil som sa, akoby som dostal nový začiatok. Upratovanie mi pripomenulo dôležitosť starostlivosti o svoje prostredie a ocenenie jednoduchých radostí poriadku a krásy v každodennom živote.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/31496-upratovanie-bytu-rozpravanie/