Škola je základ nášho života (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: lucka123 (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 01.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 301 slov
Počet zobrazení: 1 137
Tlačení: 39
Uložení: 40

Škola je základ nášho života (Úvaha) 

Škola je základ nášho života. Bez školy by sme nič v živote nedosiahli, nemali by sme vzdelanie. Mali by sme si uvedomiť, že za všetko čo v živote dosiahneme vďačíme škole. Veď v nej strávime štvrtinu života.

Dnešní mladí ľudia berú školu ako samozrejmosť. V niektorých krajinách však nemajú prístup ku vzdelaniu všetky deti. Ich školský systém nie je ani zďaleka na takej úrovni ako u nás. Aj v minulosti sa nemohli vzdelávať všetky deti. Museli pracovať, pomáhať svojim rodičom, aby uživili rodinu. Na školu nemali čas ani peniaze. Po vzdelaní netúžili iba deti, ale aj dospelí. Dali by všetko za to, aby sa mohli učiť a dokázali prečítať sami knihu. Čítať a písať vedeli iba deti z bohatých rodín, ktoré mali svojich učiteľov.

Dnes majú možnosť vzdelávať sa s učiteľmi všetci. Učitelia však často nie sú ocenení za svoju prácu. Neuvedomujeme si, koľko námahy a trpezlivosti je za ich prácou. Pre väčšinu z nich je práca poslaním.

Často si hovoríme načo nám je škola a aká ja zbytočná. Čo by sme však robili, keby sme ju nenavštevovali. Materská, základná ale aj vysoká škola, každá z nich prinesie do nášho života nové poznatky, priateľstvá ale aj prekážky.

Malé detí sa do školy väčšinou tešia. Časom, keď sme starší nás tá radosť zo školy prejde, ale stále by sme sa do nej mali vracať s dobrým pocitom, že sa niečo nové dozvieme.

Škola ponúka aj rôzne krúžky, ktoré môžu žiaci navštevovať a stráviť príjemné chvíle so svojimi spolužiakmi. Kolektív žiakov je veľmi dôležitý. Keď máme v triede kamarátov, každý deň sa tešíme, že ich znova uvidíme.

Škola nie je len o učení, ale aj o kamarátstvach a zážitkoch. Mali by sme si vážiť, čo pre nás učitelia robia a snažiť sa, aby to s nami nemali ťažké.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu