Naša Zem (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ofelia (20)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 210 slov
Počet zobrazení: 953
Tlačení: 111
Uložení: 41

Naša Zem (Úvaha)

Vesmír je nekonečný a asi len na planéte Zem je život. Prečo si potom našu planétu nechránime? Prečo je taká znečistená? Naša planéta je zamorená odpadom, jedovatými odpadmi. Priemyselné chemikálie, pesticídy a hnojivá používané v poľnohospodárstve sa splavujú do riek, do morí a oceánov, kde sa tvoria baktérie. Potom zomrie mnoho rýb a objavia sa nové ochorenia. A toto je len jeden z problémov našej planéty.

Rôzne plyny z továrenských komínov a dopravných prostriedkov, ktoré vypúšťame do ovzdušia, sú hlavným zdrojom znečistenia vzduchu. Potom vznikajú kyslé dažde, ktoré ničia prírodu na Zemi. Ozónová vrstva nás chráni pred škodlivými slnečnými lúčmi, ale teraz sa v nej tvoria diery a Zem sa postupne ohrieva. Nie je to dôvod na záchranu? Je potrebné tejto planéte pomôcť. Naše životné prostredie je už tak zamorené, že je veľmi ťažké toto znečistenie odstrániť. Preto štáty vydávajú zákony na ochranu životného prostredia, aby toto znečisťovanie nepokračovalo.

Každý občan planéty však môže pomôcť. V dnešnej dobe nás ničí vírus, ktorý sa snažíme zastaviť tým, že budeme nosiť rúško alebo nebudeme s inými osobami. Ale treba pomáhať aj tak, že začneme triediť odpad, aby sme ho mohli recyklovať, budeme šetriť elektrickou energiou a nebudeme odhadzovať odpadky do prírody. Týmto pomôžeme udržať planétu Zem zdravšou a krajšou.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.027 s.
Zavrieť reklamu