Rýchlosť života (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 374 slov
Počet zobrazení: 481
Tlačení: 35
Uložení: 45

Rýchlosť života (Úvaha)

Život plynie rýchlo, to sme si už ale všetci mohli všimnúť. Hlavne život nás mladých. Často si kladiem otázku, či to, čo v živote robím, má naozaj zmysel. Či niečo nerobím len preto, že sa to odo mňa očakáva. Určite áno, pretože to značí istú zodpovednosť. Ale nerobme veci, ktoré nechceme, a ktoré nás nenapĺňajú. Nechceme predsa prežiť život vecami, ktoré nechceme robiť.

Robme to, čo nás baví. Nechceš hrať futbal? Nehraj! Chceš hrať tenis? Hraj! Rob to, čo chceš ty, nie to, čo chce okolie. Je to tvoj život. Nikto tu pre teba nebude viac ako ty sám. Ty si jediný človek, ktorý s tebou bude od začiatku do konca.

Nezapĺňajme svoje životy zbytočnosťami a zbytočnými ľuďmi. Je to fakt, že nie každý človek, môže mať v našom živote miesto. Niekto nás ťahá hore a niekto nás ťahá dolu. Je to proste tak, a aj keď to ten človek nemusí myslieť zle, tebe neprospieva. Myslím, že tajomstvo života spočíva iba v jednej veci. Rozhodnúť sa. Áno, je to ťažké, ale skúsme sa proste rozhodnúť. Nič viac, „iba“ rozhodnúť.

Všetci sme len ľudia, každý máme právo na oddych. A samozrejme vždy je na vine čas. Máme málo času na všetko, čo chceme stihnúť. Život ide rýchlo a my za ním nestíhame. A vôbec nevieme, čo s tým máme robiť. Ale, čo ja viem. Keby šlo všetko ľahko, mali by sme na všetko čas a boli vo všetkom dokonalí, nenudil by nás ten život? Neriešme vždy len nejaké problémy, že niečo nestíhame, máme toho veľa, každý od nás niečo očakáva.

Zdvihnime hlavu a robme veci, ktoré chceme, s ľuďmi ktorých milujeme, usmievajme sa na svet, buďme k sebe dobrí a vážme si krásne, úprimné chvíle. A toto nie je pohľad cez ružové okuliare. Toto je pohľad na život, ktorý by si každý z nás mal chcieť užiť a chcieť si ho urobiť krajším.

Život si píšeme každý sám. Napíšme si ho tak, že keď sa o 50 rokov pozrieme späť, budeme sa usmievať a nič, čo sa stalo, nebudeme chcieť vrátiť ani ľutovať. Život nie je včera. Nie je ani zajtra. Ani v nasledujúcich mesiacoch. A zatiaľ, čo si robíme plány do budúcnosti, dni plynú. Život je dnes. Práve v tomto okamihu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu