Johann Sebastian Bach (List)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 276 slov
Počet zobrazení: 236
Tlačení: 24
Uložení: 36

Johann Sebastian Bach (List) 

Vážený pán Johann Sebastian Bach,

je mi cťou písať Vám tento vzácny list. Veľmi obdivujem vašu techniku a hru na organ. Ste virtuózny hráč, a preto som vašou fanúšičkou. Najviac ma však zaujalo vaše temperované ladenie. Rada by som sa chcela naučiť poriadne ladiť ten môj nástroj (cimbal).

A Vy by ste mi to určite radi ukázali a vysvetlili možno ten najjednoduchší spôsob. Som veľmi očarená Vašimi skladbami. Aj na mojom nástroji zvyknem hrávať Vaše skladby. Vyzerajú jednoducho, no pritom vôbec nie sú. Momentálne hrám barokovú suitu, ktoré sa skladá z tancov. Je to zaujímavá skladba. Určite by som s Vami chcela prehodiť pár slov.

Hlavne o komponovaní Vašich skladieb. Koľko času ste napríklad venovali skladbe Toccata a fúga d mol. Je to svetoznáma skladba. V dnešnej dobe nie každého zaujíma klasická hudba. Hlavne na Slovensku je to pre mnohých „terra incognita“. Keby sa s Vašou hudbou ľudia častejšie stretávali a počúvali ju, určite by si obľúbili mnohé z Vašich skladieb. Taktiež by som bola rada, ak by ste mi detailnejšie porozprávali o Vašom živote.

Aké ste mali deti a aké boli Vaše manželky. Mali niečo spoločné s hudbou? O vašej druhej manželke som sa dočítala, že bola speváčka. Spievala dobre? Viem, že ste boli hlboko veriaci človek. Koľko času ste asi trávili v kostole ako kantor a pri komponovaní chrámových skladieb, omší, kantát? Ako ste vychádzali so skladateľmi Vašej doby?

Predbiehali ste sa, alebo si aj pomáhali? Je to obdivuhodné, čo všetko ste vo svojom živote dokázali. V dnešnej dobe je málokto taký úspešný. Keby som vás stretla, zasypala by som Vás otázkami. Dúfam a verím, že si raz tento list prečítate.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu