Vyučovanie v čase dištančnej formy štúdia

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 204 slov
Počet zobrazení: 303
Tlačení: 25
Uložení: 31

Vyučovanie v čase dištančnej formy štúdia

V týchto časoch musí Slovensko, ako aj celý svet, čeliť mimoriadnej situácii, spôsobenou vírusovým ochorením COVID-19. Vo veľmi krátkom čase museli učitelia a žiaci prejsť na dištančnú formu štúdia. Vyučovanie na škole ktorú navštevujem prebieha pomocou programu MS TEAMS. Hodiny sa odohrávajú v stanovenom čase podľa rozvrhu. Vyučovanie z domu má svoje výhody, ale aj nevýhody.

Výhody vidím v tom, že je to pohodlnejšie, modernejšie, nemusím dochádzať a naučím sa pracovať s novým programom.

Nevýhody dištančného vyučovania sú strata motivácie, skresľovanie zvukového prenosu a častý nárast zaťaženia na študentov.

Samotné vyučovanie je trošku náročnejšie z dôvodu preťaženosti siete. Učitelia nám zadávajú úlohy do skupín vytvorených jednotlivo na rôzne predmety. Priebeh hodín je rovnaký ako v škole, na tom jedinom sa nič nezmenilo. Trochu menšou zmenou je, že učivo musíme zvládnuť samostatne bez účasti na tradičnej hodine.

Hlavný predmet sa vyučuje ťažšie. Výhodou na hodine spevu je, že kvôli zvuku spievam jednu frázu aj viackrát, čo mi uľahčuje následné cvičenie, keďže po hodine spevu už viem celú skladbu spamäti.

V prvý okamih mi prišiel nápad dištančnej výučby super, no postupom času mi začala chýbať škola a jej prostredie. Chápem však, že dištančná výučba je kvôli tejto situácii nutná.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu