Ukrajina – krajina zázrakov

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 411 slov
Počet zobrazení: 221
Tlačení: 27
Uložení: 32

Ukrajina, krajina zázrakov

Chersones Tavrijsky

História Chersonesa je súčasťou histórie starovekého Grécka, starovekého Ríma, Byzancie a Kyjevskej Rusi. Koniec koncov, práve tu, v Chersonesy, podľa údajov kroniky, sa uskutočnila veľká sviatosť - krst kniežaťa Vladimíra z Kyjeva, ktorý potom rozšíril kresťanstvo na celú Kyjevskú Rus.

Chersones Tavrijsky - bol názov mesta založeného starogréckymi kolonistami pred viac ako dvoma a pol tisíc rokmi na juhozápade Krymského polostrova.

Slovo Chersones v starovekej gréčtine znamená jednoducho...

„polostrov". Starí Slovania nazývali mesto „Korsun" a v stredoveku sa oblasť nazývala „Cherson". Ruiny Chersonesu sú na Zozname svetového dedičstva UNESCO.

Dokonca aj v čase mieru, pred okupáciou polostrova, mnohí turisti tu ticho sedeli celý deň.

Tunel lásky

Tunel lásky je najromantickejším miestom na Ukrajine, kde milovníci a nevesty prichádzajú z celej Európy. Sú tu priťahovaní nielen úžasným výhľadom na tunel, ktorý je ideálnym miestom pre svadobné fotografie, ale aj magickou atmosférou, ktorá je napustená romantikou a pripomína rozprávku.

Príroda je talentovaný dizajnér a staviteľ, ktorý vytvára neuveriteľné majstrovské diela. Tunel lásky na Ukrajine je toho najlepším dôkazom, pretože stále nie je presne známe, ako bol vytvorený.

Les dlhý niekoľko kilometrov, stromy, v ktorých sa vytvoril malebný oblúk s ich rozširujúcimi sa vetvami, viedli k mnohým legendám a fikciám, vrátane príbehu nešťastnej lásky mladého muža a dievčaťa. Rodičia boli proti ich manželstvu a nešťastná dievčina spáchala samovraždu, vrhla sa na koľaj. Mládenec sa ju neúspešne pokúsil nájsť a stratil sa v miestnom lese.

Lemurské jazero alias „ukrajinské mŕtve more”

Miesto je skutočne jedinečné vo svojom druhu, ktoré stojí za návštevu pre každého. Podľa výsledkov malej analýzy sa potvrdilo, že voda jazera má o 50 g soli viac ako vo svetoznámom Mŕtvom mori. Vo vode je skoro nemožné utopiť sa, môžete relaxovať a čítať svoju obľúbenú knihu nad vodou. Liečivé vlastnosti jazera nie sú menšie ako v svetoznámych strediskách, ktoré Ukrajinci radi navštevujú bez toho, aby vedeli, že máme vlastné „mŕtve more“.

Svetové kozmetické spoločnosti v Nemecku a Rakúsku, ktoré vyrábajú svoje výrobky pomocou bahna z Lemurského jazera, upozornili na jedinečné terapeutické bahno. Okrem toho Ministerstvo zdravotníctva Ukrajiny vydalo certifikáty, ktoré zase potvrdzujú, že bahno jazera je nasýtené užitočnými minerálmi, sacharidmi, kyselinami a soľami.

História jazera je veľmi zaujímavá. Jazero sa objavilo vo vzdialených 70. rokoch vďaka silnému výbuchu bombardéra, ktorý v čase nehody niesol plnú muníciu. Výbuch vytvoril 40-metrový kráter. Keďže miesto havárie bolo umiestnené v blízkosti Syvashského jazera, výsledný kráter sa v priebehu času naplnil vodou. Potom príroda urobila vlastné zmeny, ktoré vyústili do skutočného „ukrajinského mŕtveho mora“.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu