Vesmír

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 499 slov
Počet zobrazení: 495
Tlačení: 29
Uložení: 43

Vesmír

V tomto svete kolujú otázky typu: "Je vesmír nekonečný, alebo má niekde koniec?" Všetko je o názore ľudí a tu je môj názor.

Čiže sa možno pýtate, je vesmír nekonečný? Podľa mňa áno. Keď sa zamyslíme nad otázkou a celkovo nad vesmírom, tak nikto nemôže presne určiť, kde sa vesmír začína a kde končí. Stačí si predstaviť veľkosť našej galaxie a počet planét, ktoré sme ešte nedokázali objaviť a aj počet hviezd. Vieme si predstaviť, že nepoznáme ešte celú našu galaxiu.

Mliečna dráha má stovky až milióny kilometrov. Sami si to nedokážeme ani predstaviť. A my ledva poznáme našu slnečnú sústavu. To je len zrnko piesku na pláži. A ak by sme si to chceli trošku viac predstaviť do reálnej miery, dokážem to s čistým svedomím porovnať takto. Každá jedna galaxia je ako jedna veľká pláž. Samozrejme na každej pláži sa nachádzajú zrnká piesku.

Predstavme si, že nejaké planetárne sústavy sú tie zrnká piesku na veľkej pláži. Toto je môj pohľad na galaxie a vesmír. Ako vnímaš vesmír ty? Vnímam ho ako nepreskúmanú oblasť človekom. Je vo vesmíre iný život? Myslím si, že vesmír je natoľko veľký, že niekde ďaleko môže byť. Možno aj niekoľko miliónov svetelných rokov od nás sa nachádza nejaký život.

A ten život sa môže podobať presne nášmu životu. Dokonca to môže byť presne taký istý život, ako máme tu. Možno niekde sa nachádza ďalší človek, ktorý je podobný mne, vám a aj vášmu susedovi. Žije možno trošku iný život ako my, ale má podobné vlastnosti ako my. Dokáže žiť horšie alebo aj lepšie, kto vie? Možno sa to jedného dňa všetko dozvieme.

Určite existujú aj iné formy života a nemusia vyzerať ako ľudia. Môžu vyzerať ako zmiešané rasy zvierat, čo poznáme my na našej planéte Zem. A presne tak ako sú oni pre nás inou formou života (mimozemšťanmi), platí presne to isté aj z ich pohľadu. My sme len ďalšia forma života, ktorú nemusí nikto poznať. Preto sa ľudia boja nových vecí.

Myslíš si, že jedného dňa nastane stret ľudí s inou formou života? Je to možné, nemôžem to poprieť. Ale bude to určite ešte trvať, pretože my ľudia na takéto veci nie sme pripravení. Nemáme technológie, ktoré by nám to umožnili. Bude to určite trvať aj niekoľko tisíc rokov. Ale ak by sa oni dostali k nám, môže to byť aj skôr. Nikto nevie povedať, ako sú oni vyspelí v tom, v čom my nie sme. Je tu aj možnosť, že sa už nachádzajú medzi nami a my o tom nevieme, pretože vyzerajú ako my. Bojíš sa stretu s inou formou života? Tak to je zrejme samozrejmosť.

Ako som už písal, ľudia sa boja nových vecí. Nedokážem si predstaviť, či by prišli v mieri, alebo nie. Bol by som asi veľmi nadšený. Od malička ma zaujíma vesmír a iné formy života. Mal by som extrémne veľa otázok, na ktoré by mi mohli dať odpovedať.

Takže mojou finálnou myšlienkou je:

„Nebojme sa nepoznaného. Nemusí byť všetko hneď také zlé, ako si myslíme."

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu