Zóny pre každého študenta

Úvahy o láske

Úvahy o láske

Úvaha o láske č. 1

Láska, love, amore - krátke slovo a pritom v každom jazyku tak veľmi dôležité a krásne. Každý človek dostal výnimočný dar, a tým je cit. Cítiť môžeme kadečo, no cítiť lásku je to najpodstatnejšie. Možno si niekto bude myslieť, že práve hovorím iba o láske muža k žene. Lásku však dostávame už od narodenia. Každá matka ľúbi od narodenia svoje dieťa a takisto aj otec. Dosť často nevieme prejaviť svoju lásku, často ju chceme iba sebecky prijímať. Zdá sa nám, že nás rodičia mučia a trýznia povinnosťami, no v každom príkaze a výčitke je obrovský kus lásky, snaha vychovať z detí dobrého človeka. Bez lásky by bol náš život prázdny. Ak má človek v sebe cit, vie mať rád napríklad prírodu. Vie si vyčistiť myšlienky aj na dobrej rybačke. Od narodenia nás rodičia vedú k láske. Láska, love, amore, pre každý národ nenahraditeľné slovo.

Úvaha o láske č. 2

Láska, podľa niektorých nádherná vec a podľa niektorých niečo, čo neexistuje. Je všade okolo nás a aj vo väčšine z nás.

Láska je slovo so silnou mocou. Toto čarovné slovo má mnoho podôb. Niekto si pod týmto slovom predstaví harmóniu, porozumenie, radosť a niekto bolesť a smútok. Prichádza, keď to najmenej čakáme, no odchádza nečakane a veľmi bolestivo. Každý z nás ju prežíva a chápe inak. Sprevádza nás celým životom, od narodenia až po smrť.

Láska je cesta plná prekážok a nástrah, ale jedného dňa každý dôjde do cieľa.

Úvaha o láske č. 3

Láska znamená to, že sa dvaja milujú. No nie každá láska končí svadbou. V živote potrebujeme lásku, či už od priateľa, od svojho dieťaťa alebo od svojich rodičov. Človek potrebuje lásku k životu. Keby nebola, "nežil" by nik. Niekedy vie byť láska aj falošná, inokedy zasa neverná, ale aj naozajstná. Láska vie aj rozveseliť v každej chvíli. No často vie láska sklamať, vyroniť pár sĺz a vie spomínať na to pekné, ale aj nepríjemné. Láska je tá najkrajšia vec, ktorú môžeme dať druhému. Láska nás dokáže naplniť pocitom šťastia a dôvery. Láska robí častokrát chyby v živote. Láska niekedy aj bolí. Láska nás všetkých navzájom spája.

Môj názor na lásku:

Nech ju opíšem a spomeniem akýmkoľvek spôsobom, vždy dôjdem k presvedčeniu, že bez lásky sa jednoducho nedá žiť.

Úvaha o láske č. 4

V živote sa stretávame s viacerými podobami lásky.

Láska ku rodičom: prejavujeme ju skutkami.

Niekedy netreba slová, len jednoduché skutky. A tie sa nám prejavujú potom opätovnými skutkami: objatím, pomocou, utešením a pochopením, keď ho najviac potrebujeme.

Láska ku zvieratám: prejavujeme ju pohladením, prechádzkami s nimi vonku, kŕmením... Zvieratá majú podobné city ako ľudia, a tie nám vracajú, keď nám je smutno alebo potrebujeme utešenie.

Láska ku partnerovi ("detská láska"): prvé pohladenie, pusa na líce, chodenie spolu von...

Láska ku samej sebe: spokojná so sama sebou, neopakujem sa po druhých, "máš sa rád, aj napriek tomu , ako vyzeráš!"

Som rada, že vďaka láske je svet ružový. Bez lásky by sa nevedelo a ani nedokázalo žiť.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/32387-uvahy-o-laske/