Cestou do školy (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: margita (21)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 20.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 252 slov
Počet zobrazení: 692
Tlačení: 60
Uložení: 38

Cestou do školy (Rozprávanie)

Každé ráno som sa vracal do svojho malého sveta, ktorý sa nachádzal niekoľko zatáčok od nášho rodinného domu. Bol to svet, kde sa stretávali smiech, učebnice a nezabudnuteľné chvíle s priateľmi. Cestou do školy som prežíval každý deň v inej podobe.

Začiatok každého dňa bol pre mňa dobrodružstvom plným očakávaní. Otváral som dvere domu s taškou na pleci a obklopený vôňou raňajok, ktoré ešte stále vonali v kuchyni. Rodinný dom bol miestom, kde sa začínal každý nový deň.

Cestou do školy som prechádzal okolo stromov, ktoré menili farbu podľa ročných období. V jeseni vytvárali chodník zo žltých a červených listov, v zime boli pokryté bielou snehovou pokrývkou a na jar ožívali novým zeleným listím. Táto krása prírody bola každý deň iná a prinášala so sebou nový pocit čarovnej atmosféry.

Keď som dorazil do školy, stretol som svojich priateľov, s ktorými som zdieľal smiech, tajné rozhovory a dobrodružstvá. Každý z nich prinášal do mojej cesty vlastnú farbu a význam. Boli to tí, ktorí ma sprevádzali cestou do dospelosti.

Škola bola miestom objavovania nových vedomostí, stretávania s učiteľmi, ktorí nás vedeli inšpirovať, a tvorby spomienok, ktoré budú so mnou naveky. Cestou do školy som sa stretával s výzvami učenia sa a rastu, no zároveň som zažíval radosť zo spoločných chvíľ s priateľmi.

Cestou späť domov som premýšľal o tom, čo nás čaká zajtra, a s pocitom vďačnosti som sa vrátil do rodinného domu. Každý deň bola cesta do školy príbehom naplneným dojímavými momentmi, ktoré ma formovali do osoby, akou som dnes.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu