O Belle a Martinke

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 01.12.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 203 slov
Počet zobrazení: 245
Tlačení: 26
Uložení: 27

O Belle a Martinke

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna čarovná krajina, kde bývala jedna samotná dievčina menom Martinka. Bývala sama, preto sa všetko sama učila. Denne sa rozprávala s čarovnými kvetinami, že už nechce byť sama, lebo je z toho veľmi smutná. Kvetiny ju počúvali a podporovali, nech už nie je taká smutná, lebo aj ony boli z toho nešťastné.

Raz, keď kvetiny boli úplne smutné, využili svoje čarovné kúzla a vyčarovali jej kamarátku, ktorá by s ňou mala ostať navždy. Samozrejme, Martinka o ničom nevedela, lebo to bolo tajomstvo. Tak v jeden deň, keď išla nazbierať bylinky do lesa, nastal čas a so svojou budúcou nerozlučnou kamarátkou sa stretla.

Martinka najskôr prižmúrila oči, či sa jej nesníva, lebo nič podobné tu nikdy predtým nevidela, a potom keď zistila, že je to dlhá bielosrstá kólia, o ktorej vždy snila, rozbehla sa oproti nej. Kólia neváhala a rozbehla sa smerom k Martinke. Spolu si vbehli do náručia a Martinke hneď preletelo v hlave meno Bella, ktoré vždy chcela dať svojmu psíkovi. Hneď aj zvýskla: „Bella, Bella!“ Kólia na znak súhlasu s pekným menom dvakrát zaštekala.

Takto sa začal nový bezstarostný život dvoch šťastných duší - Martinky a Belly - dvoch najlepších kamarátok na celom svete.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu