Motivácia (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 08.12.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 323 slov
Počet zobrazení: 340
Tlačení: 26
Uložení: 25

Motivácia (Rozprávanie)

Množstvo mladých ľudí v tejto dobe vyhľadáva motiváciu. Avšak vyhľadáva motiváciu na nesprávnom mieste. Každý z nás potrebuje nakopnúť. Odkiaľ zobrať správnu motiváciu?

Sama sa často stretávam s tým, že sa cítim demotivovaná, že to čo robím, za nič nestojí, ešte to ani nezačnem a chcem skončiť. Áno, aj preto som si pre začiatok všetkého vybrala práve takéto témy o sebapoznaní.

Myslím si, že ty sám si základom celého teba, celého tvojho šťastia, tvojho úspechu, tvojho života. Človek sa učí na vlastných chybách a preto sa dokážeme posunúť vtedy, keď.. padneme na zadok. Všetko máme vo svojej hlave, ale niekedy jej treba trochu pomôcť aby napredovala. Tak teda, kde môžeme hľadať správnu motiváciu?

Videá

Videá. Videá sú jedným zo skvelých prostriedkov a pomocníkov, kde načerpať motiváciu. Ich obsahom je zväčša človek, ktorý ťa slovami dokáže tak nakopnúť, že sa nebudeš chcieť obzerať späť. Môžeš si ich púšťať dookola kým ťa neomrzia a na nete ich nájdeš tisícky.

Vzory

Je úžasné mať vzor. Vidieť pred sebou niekoho, kto to dokázal, niekoho kto je šampiónom v tom, čo robí. Je smutné, že dnešná mládež (nie všetci) vidí vzory v zlých ľuďoch. V niekom, kto si myslí, že ak sa stane lídrom skupiny (myslím, že všetci vieme o čom hovorím), tak je najväčší "šéf". Ale často práve títo, bývajú tí najzraniteľnejší.

Hudba

Takisto aj hudba ti dokáže dať toho mnoho. Záleží na tom, akú hudbu si vyberieš. Na hudobnej scéne sú speváci, ktorí takisto niekde museli začať. Začínali od nuly, od ničoho a všetko to čo prežívali, vložili do svojich piesní aj preto, aby si ty sám veril, že keď to chceš, tak to ide.

Teraz. Zatvor oči a predstav si jednu veľkú hrubú čiaru. Táto hrubá čiara predstavuje rozdelenie niečoho nového a starého. Staré môže predstavovať tvoje strachy, pády, trápenia. A nové je to, čo po nakreslení tejto pomyselnej čiary urobíš a dovolíš, aby sa stalo. Je to všetko na tebe. Je to o tebe. Je to v tebe.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu