Šaty robia človeka (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: queen (15)
Typ práce: Referát
Dátum: 12.12.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 248 slov
Počet zobrazení: 556
Tlačení: 25
Uložení: 28

Šaty robia človeka (Úvaha)

Na túto myšlienku sme mali napísať krátku úvahu, a tak sa teda zamýšľam. Aké v skutočnosti sme? Aké pocity a nálady u nás prevládajú? Aké farby a vzory vnímame?

Tieto veci vieme vyčítať aj zo štýlu a farieb nášho oblečenia. Taktiež dokážeme zhodnotiť subjektívny pohľad ľudí na svet a dnešnú módu. Každému človeku sedí a vyhovuje niečo iné. Samozrejme oblečenie volíme podľa toho, na akú udalosť sa chytáme vyraziť. V každom prípade sa hlavne obliekame tak, aby sme sa cítili uvoľnene a pohodlne.

Ak zvolíme oblečenie, ktoré nás tlačí, škriabe a škrtí, čiže nevhodne vplýva na naše telo, od toho sa neskôr odvíja naša nálada. Všetci určite milujeme tie chvíle, keď môžeme v kľude ležať doma v posteli, oblečený v pyžame a strapatí popíjať horúce kakao. Avšak, keď chceme upútať pozornosť ľudí, alebo urobiť na niekoho dobrý dojem, nezáleží to len od nášho charakteru a správania, ale závisí to aj na outfite a módnych doplnkoch, ktoré zvolíme .

Obliekame sa rôznymi štýlmi od slova „ pútavé“ , ale zároveň až po „prehnane vyzývavé“. Všetci by sme sa mali obliekať podľa svojej chuti, ale všetko s mierou. Existujú ľudia, ktorí sú tak povediac „zazobaní“. Títo ľudia sú presvedčení o tom, že čím drahšie značkové oblečenie, tým vyššia autorita a postavenie.

To je podľa mňa nezmysel, pretože ľudia môžu byť bohatí a oblečení aj do zlata, ale nemusia byť mentálne zdatní. Z toho vyplýva, že aj úplné obyčajný človek v potrhaných teplákoch môže byť minimálne aspoň po duševnej stránke väčšia autorita.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu