Cesta okolo sveta (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: barbaarka (15)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 14.12.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 211 slov
Počet zobrazení: 390
Tlačení: 29
Uložení: 29

Cesta okolo sveta (Rozprávanie) 

Každý človek má svoje sny. Nie som výnimka. Raz sa mi prisnil takýto: Bol krásny slnečný deň. Otec ma zaviezol na letisko do Bratislavy. Nastúpila som do lietadla. Smer bol jasný – Španielsko. Musím povedať, že ma očarilo svojimi krásnymi plážami. Mala som šťastie, pretože prebiehali práve býčie zápasy, tak som videla aj tie.

Pokračovala som ďalej v ceste – zastávka Maroko. Aby moja cesta nebola len vo vzduchu, nastúpila som na loď, ktorá smerovala cez atlantický oceán do Brazílie. Bolo tam super. A neušiel mi ani svetoznámy karneval v Riu. Na maskách a kostýmoch som išla oči nechať. Cestu loďou vystriedalo opäť lietadlo. Smer – Austrália. Okrem prehliadky mesta Sydney a návštevy podmorského akvária, videla som aj klokaní park. Opäť nalodenie.

Teraz plavba smerovala do Indonézie, Indickým oceánom až do Indie. India bola čarovná, jej príroda, zvieratá. Zo všetkých boli najkrajšie slony. Neodolala som jazde na nich. Loď pokračovala – Saudská Arábia, prebrázdili sme Čierne more, Suezský prieplav a vrátili sme sa do Stredozemného mora. Vylodili nás v Taliansku. Dala som si tam, samozrejme, typickú taliansku pizzu a vlakom frčala späť na Slovensko, priamo do Žiliny.

Cesta bola krásna, očarujúca, plná zážitkov, ale musím uznať, že som bola šťastná, že som naspäť doma, na Slovensku v mojej rodnej Kotešovej.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu