Zákon schválnosti (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 19.12.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 303 slov
Počet zobrazení: 459
Tlačení: 31
Uložení: 48

Zákon schválnosti (Rozprávanie)

Bolo to v období môjho detstva, keď som prvýkrát počula o tajomnom "Zákone schválnosti". Odborníci by ho možno označili za ďalší z názvov na vysvetlenie nevysvetliteľného, no v mojej rodine a v malom meste, kde som vyrastala, sa o ňom hovorilo s úctou a záhadou.

Život v malom meste je ako vlastný mikrokozmos, kde každý pozná každého a každý vie, kto s kým chodí a kto komu ublížil. V takomto prostredí získavajú rôzne povesti a legendy nový rozmer. A tak sa narodil aj "Zákon schválnosti".

Podľa tohto zákona sa zdalo, že osud zasahuje vtedy, keď to najmenej očakávame. Vtedy, keď je schválnosť najväčšia a kedy všetko, čo môže ísť zle, ide zle. Pamätám si, ako som prvýkrát pocítila moc tohto zákona, keď som sa chystala na svoj prvý rande. Celý deň bol nádherný, slnko svietilo a vtáci spievali. No v tú chvíľu, keď som vykročila z domu, otvorilo sa nebo a začal lejak. Zákon schválnosti v plnom rozpätí.

Ďalší príklad sa odohral v deň mojej dôležitej skúšky v škole. Dni predtým som pilne študovala, ale v ten deň som sa zobudila so silnou horúčkou. Moje plány sa rozplynuli, a tak som považovala za spravodlivejšie veriť na tomto tajomnom zákone.

Teraz, keď som dospelá, stále sa pýtam, či "Zákon schválnosti" existuje alebo či je len výmyselom našich komických príbehov. Možno je to len ilúzia alebo spôsob, ako vysvetliť náhodné udalosti v našich životoch. Alebo, kto vie, možno je to len zábavný spôsob, ako pristúpiť k nevyhnutnosti, že veci niekedy nejdú podľa plánu.

Napokon, ak už nejaký zákon existuje, možno je to ten, ktorý nám pripomína, že život nie je vždy predvídateľný a že musíme byť pripravení na neočakávané. Možno nás to učí pružnosti a schopnosti smiať sa aj vtedy, keď nám situácia klame. A tak život pokračuje, s alebo bez "Zákona schválnosti".

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu