Moje šťastie (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: queen (15)
Typ práce: Maturita
Dátum: 16.01.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 215 slov
Počet zobrazení: 650
Tlačení: 27
Uložení: 28

Moje šťastie (Úvaha)

Čo pre nás znamená šťastie? Má šťastie každý človek?

Aj keď sa nám možno veľakrát zdá, že náš život nemá zmysel, že nás šťastie opustilo a už nemáme chuť žiť, i tak si nemôžeme myslieť, že šťastie a všetko s ním súvisiace neexistuje. Šťastie sa nachádza všade okolo nás. Šťastím je láska, šťastím je pokoj, radosť, priateľstvo.

Šťastie chápe každý človek inak a každý ho hľadá aj niekde inde. Šťastie je planéta plná žiarivých, usmievajúcich sa, tancujúcich hviezd. Pre niektorých je možno šťastím rodina, u iných dominujú zvieratá či nejaká záľuba.

No pre každého človeka tu šťastie je. Koľkokrát sme smutní, koľkokrát padáme a zjaví sa pri nás človek, ktorý nám pomôže a je našou oporou? Človek, na ktorého by sme to možno nikdy nepovedali, človek, od ktorého by sme to vôbec nečakali. Nie človek, ale Boh žijúci v nás!

Položme si otázku: Som i ja šťastím pre druhých? Nestáva sa mi, že som často len týmto šťastím obdarovaný a ja by som nedokázal obšťastniť iného? Podali ste už svoju pomocnú ruku alebo rozdali svoju lásku chudobným alebo svojim nepriateľom? Skúsme sa držať hesla: „Dbajme o šťastie iných a nájdem i to svoje!“ Buďme tu jeden pre druhého a každý nájde svoje pravé šťastie.

Pamätajte: „Skutočným umelcom je Boh a my sme len jeho nástrojmi!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu