Šialený pohľad na nefunkčný svet (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ofelia (20)
Typ práce: Maturita
Dátum: 12.02.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 292 slov
Počet zobrazení: 209
Tlačení: 15
Uložení: 15

Šialený pohľad na nefunkčný svet (Úvaha)

V posledných rokoch sa svet zmenil. Hodnoty ľudí sú iné. Prestali sme si vážiť prírodu, ľudí, ale aj samých seba. Našimi prioritami sa stali vlastniť čo najdrahšie oblečenie, najlepšie značkové, veď nech sa môžeme medzi známymi pochváliť, mať veľké auto, chodiť na tie najúžasnejšie dovolenky hlavne nech sú na čo najnetradičnejšom mieste.

Prestali sme sa stretávať s našimi rodinami, starými rodičmi len preto, aby sme udržiavali mnohokrát povrchné priateľstvá s ľuďmi, ktorí za to častokrát ani nestoja a tvárili sa, že sme niekým, kým nie sme. Na začiatku tohto roka k nám prišla z Číny správa o novom víruse COVID-19.

Mysleli sme si, že nás sa to netýka, veď Čína je predsa ďaleko, ale opak sa stal pravdou. Pred pár týždňami tento vírus dorazil aj k nám. Postupom času uzatvoril brány škôl, kostoly, firmy a ďalšie zariadenia. Na verejnosť dnes už bez rúška vyjsť nemôžeme. Aj keď situácia vo svete je dnes zlá a naša planéta sa „zastavila“, no môže nás to mnohému naučiť.

Začíname si uvedomovať, aké dôležité je správať sa k starším ľudom úctivo a pomáhať im, keďže táto choroba ich ohrozuje asi najviac. Že sloboda, ktorú sme mali a mohli sme cestovať, stretávať sa s kamarátmi s rodinou, ísť sa len tak prejsť, je veľmi vzácna.

Že chodiť do školy nie je samozrejmosť a mali by sme si túto možnosť vážiť. Mali by sme si vážiť každé jedno povolanie, pretože každé má zmysel, ktorý si možno bežne ani neuvedomujeme. Veľakrát sme neúctivo rozprávali o lekároch, zdravotných sestrách, policajtoch a ďalších iných povolaniach, ktoré sú dnes nesmierne dôležité.

Snáď keď sa všetko toto skončí a situácia sa ustáli, aj ľudia budú k sebe lepší, budú si viac vážiť život, prírodu, zdravie, ale hlavne ľudí.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu