Jeseň (Náladový opis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ofelia (20)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 12.02.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 203 slov
Počet zobrazení: 283
Tlačení: 13
Uložení: 15

Jeseň (Náladový opis)

Jeseň ešte neprepukla v celej paráde. Slnečné lúče nás ešte zohrievajú počas celého dňa. Minulý rok prišla skôr.

Ráno sa zobudím, pozriem cez okno a všade samá hmla vznášajúc sa ako závoj. Pomedzi závoj sa kde-tu objavia lúče. Stromy a kríky sú sfarbené tisíckami farebných odtieňov žltej, oranžovej, zlatej, červenej a hnedej. Oči sa tešia z toľkej nádhery.

Hory a lesy neskôr zhodia svoj šat. Ale kým sa tak stane rád si nazbieram hríby. Prechádzka v šuchotajúcom lesnom poraste ma veľmi upokojuje. A vôbec, najkrajšie na jeseni je púšťanie šarkanov. Sám si vždy jedného vyrobím a púšťam ho až k slnku. Vtedy som celkom slobodný.

Aj babie leto mám rád. Pavučinky poletujúce vo vzduchu, ale aj pavučinka uchytená na bráne po rannej rose. Všetko toto sú skvosty jesene. Lastovičky štebotajú na elektrických vedeniach a v sadoch dozrievajú jablká, hrušky a hrozno. Pestovatelia sa tešia z plodov leta a dúfajúc v to, akú veľkú lásku vložili do pestovania, tá sa im vráti v podobe sladkého zberu.

A v deň, keď zo stromu spadne posledný lístok ja budem mať doma zásobu gaštanov, budem sedieť v teplučkej izbe a popíjať lipový čaj. Po veternej a studenej prechádzke jesennou krajinou to bude balzam na dušu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.062 s.
Zavrieť reklamu