Chránime si Slovensko? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ofelia (20)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 12.02.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 291 slov
Počet zobrazení: 237
Tlačení: 19
Uložení: 19

Chránime si Slovensko? (Úvaha)

Situácia našej prírody sa neustále zhoršuje. Vznikajú v nej veľké škody, ktoré nie je možné nahradiť. Vyrubujú sa celé lesy, veľké plochy plné stromov, hynú zvieratá a rôzne iné živé organizmy.

Vážime si vôbec našu krásnu prírodu, hory a lesy? Často sa pozastavím, keď vidím ľudí, ktorí len tak odhodia kus papiera alebo iné smeti na zem. Nerozumiem, prečo si v tom momente neuvedomia, že tým ubližujú sami sebe. Týmito činmi tiež ubližujú svojemu okoliu a zvieratám.

V našej krajine ekológia nedosahuje úroveň iných krajín. Sú krajiny, ktoré sú omnoho viac vyspelé ako my v tomto smere. No našťastie aj na Slovensku máme ľudí, ktorí sa o našu prírodu zaujímajú. Tiež sa o našu krajinu zaujímajú aj po ekologickej strane. Vymýšľajú rôzne spôsoby ako zabrániť tomu, aby sa naša krajina naďalej poškodzovala.

Začali vznikať rôzne EKO tašky na nákupy, ktoré nahradili plastové igelitky a sieťky. Ľudia si začali kupovať svoje EKO slamky, ktoré si so sebou berú do rôznych podnikov a nahrádzajú tým plastové slamky. U nás sú už aj podniky, v ktorých ich začali podávať do drinkov a rôznych nápojov.

Vznikli aj EKO zubné kefky, ktoré si ľudia môžu kúpiť. No škoda, že ľudia nevenujú viac času aj zvieratám v lesoch, ktoré sú ich domovmi. Nemyslia na to, že vyrúbaním nejakého z lesov príde niekoľko desiatky, možno i stovky zvierat o svoj domov. Ničia tým vtáčie hniezda a vyháňajú rôzne druhy zvierat z ich domovov. Tieto zvieratá za nič nemôžu a stávajú sa obeťami takýchto ľudí.

Priala by som si, aby sa ľudia viacej zamýšľali nad svojmi činmi ešte skôr, ako ich vykonajú, lebo už potom bude neskoro. Dúfam, že ekológia na Slovensku bude ďalej napredovať a budeme patriť medzi tie vyspelejšie a najčistejšie krajiny vo svete.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu