6 tipov, ako ústnu maturitu čo najlepšie zvládnuť

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.02.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 238 slov
Počet zobrazení: 330
Tlačení: 15
Uložení: 24

6 tipov, ako ústnu maturitu čo najlepšie zvládnuť

  1. Ak sa vám nechce učiť priebežne počas maturitného ročníka, aspoň dávajte pozor na hodinách. Väčšinu vecí som si pamätala práve z hodín, keď nám ich profesorky vysvetľovali. Najmä, naučíte sa ich tak, aby ste im porozumeli a tak si ich aj lepšie zapamätáte na maturitu.
  2. Ak si neviete niečo zapamätať, skúste si to priradiť k niečomu, čo poznáte. Spájajte si veci, vyvoďte si ich z iných.
  3. Maturita je najmä o šťastí. Tak to bolo aj v mojom prípade. Či už veríte v to, že si pritiahnete niečo, na čo myslíte alebo nie, ja som každopádne nemyslela na to, čo nechcem, myslela som len na to, že zmaturujem, aj keď na štvorky, ale dám to a vidíte ako som dopadla. Lepšie, ako som čakala. Oveľa lepšie:)
  4. Pri odpovedi pozorne počúvajte. Veľa krát vám to profesorky povedia, navedú vás k tomu. Naozaj nie je v ich záujme, aby ste nezmaturovali.
  5. Cez akademický si spravte rozpis. Keď si už necháte všetko na poslednú chvíľu, rozvrhnite si, koľko sa každý deň naučíte. Keď už máte pocit, že sa to nedokážete naučiť, aspoň si to čítajte. Verte mi, do hlavy sa vám dostane dosť aj týmto spôsobom.
  6. Robte si prestávky. Aj keď je akademický v podstate na to, aby ste sa stihli všetko naučiť, nie je dobré, aby ste boli celý týždeň len zavretý doma a učili ste sa. Choďte si zacvičiť alebo sa choďte bicyklovať či korčulovať. Uvidíte, že vám prestávka od učenia len pomôže. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu