Zakázané ovocie najviac chutí

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: mirka2
Typ práce: Ostatné
Dátum: 28.03.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 420 slov
Počet zobrazení: 231
Tlačení: 19
Uložení: 20

Zakázané ovocie najviac chutí

Už ste sa niekedy zamýšľali nad tým, koľko mladých ľudí zbytočne umiera pre svoju vlastnú hlúposť? Je to preto, že každý, kto vezme drogu, aj keď pozná jej následky, si totiž myslí, že sa práve jemu nič nestane. Možno siahne po nej aj preto, lebo mu všetci hovoria, že by to nemal robiť.

Asi aj toto je jeden z prípadov, kedy platí príslovie: ,,Zakázané ovocie najviac chutí“. Možnože si mladí jedného dňa konečne uvedomia, že chvíľka extázy a dobrého pocitu trvá len krátko, ale ak si teraz zničia svoj krásny život, ktorý majú pred sebou, už ho nikdy nezískajú späť.

Nemá zmysel sa takto zvnútra zabíjať. Nestojí to za to. Neberme drogy. Namiesto toho sa dá ,,brať“ toľko iných vecí. Môžeme ,,brať“ knihy, hudbu, tanec, spev a všetko, čo nám svet ponúka, aby sme sa mohli realizovať a tešiť sa zo života a všetkých tých maličkostí, ktoré nám prináša každý deň. Neoplatí sa ničiť život sebe samému.

Napríklad ja to beriem asi takto: Načo by som mala brať drogy, ak ma po čase môžu zabiť, alebo mi inak ublížiť. Mám celý život pred sebou. A ako každý mladý žiak alebo študent aj ja chcem raz vyštudovať, skončiť vysokú školu, ísť pracovať, užívať si život a splniť si tak svoje životné sny.

Túžba po poznaní nie je zlá vlastnosť. Ak je jej ale príliš veľa a chceme spoznať aj životu nebezpečné veci, ktoré nemusíme v živote okúsiť, nerobme to. Načo si ničiť budúcnosť? Až vás niekedy niekto bude núkať drogami, majte na pamäti, že sa predvediete pred kamarátmi alebo možno na pár minút bude super pocit, ale čo potom?

Občas je lepšie potlačiť svoje túžby. Skúste niekedy zobrať dva papiere a napísať všetky dôvody prečo brať alebo naopak nebrať drogy. Ak ste to vyskúšali, tak ste určite zistili, že nestojí obetovať celú svoju budúcnosť a staviť na jednu zradnú striekačku, cigaretu, pohárik..... Poniektorí ľudia ani netušia, o čo všetko prišli po tom, čo do seba vpustili takúto špinu. Možnosti v ich životoch boli nekonečné, ale oni si zvolili práve tú najhoršiu možnú cestu. Ešte sa nikomu v dejinách ľudstva neoplatilo brať akúkoľvek omamnú látku. Je to len v našom záujme, aby sme sa stránili takýchto diabolských cukroviniek, ktoré nám na tých pár okamihov osladia život.

Všetko, čo som týmto článkom chcela povedať je, že si nemáme prečo ničiť život, keď si môžete vybrať čokoľvek iné. Myslím si, že každý z nás je dosť inteligentný na to, aby pochopil, že drogy sú všetko zlé v jednej pilulke s lákavým obalom.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu