Všetci sa tešia na jeseň (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: vandda (16)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 07.06.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 233 slov
Počet zobrazení: 121
Tlačení: 8
Uložení: 10

Všetci sa tešia na jeseň 

Je tu jeseň. Ročné obdobie, kedy je všetko pestro sfarbené a kedy dozrieva ovocie. Možno práve kvôli tomu má tak veľa ľudí rado túto časť roka. Niekto má rád prechádzky medzi farebnými stromami. Iní majú radi chuť čerstvého ovocia, ako sú napríklad hrušky či jablká. Deti zbierajú gaštany a robia si z nich rôzne zvieratá alebo iné figúrky.

Taktiež sa môžu hrať v popadanom lístí i hľadať krásne červené, žlté či oranžové listy, ktoré neskôr možno v škole na výtvarnej výchove použijú na skrášlenie obrázka alebo na výzdobu nástenky. Na jeseň sa niektorí tešia aj kvôli tomu, že nie su také horúčavy ako v lete a ani taká mrazivá zima ako v zime.

Ale ako všetko ostatné, aj jeseň má svoje nevýhody. Niektorým vadí silný vietor, ktorý stále fúka a strapatí im vlasy. No deťom vôbec neprekáža, lebo vďaka nemu môžu púšťať šarkany. Iným vadí ostrý a častý dážď. Po ktorom sú všade kaluže, v ktorých deti s obľubou skáču, a potom sú celé mokré a špinavé.

Niekomu vadí častá zmena počasia, lebo nevedia, ktorú bundu si obliecť a ktorú nechať doma v skrini. Či si so sebou majú zobrať dáždnik alebo ho nechať doma. Ostatným vadia časté choroby a preplnené čakárne u lekárov. Každý človek si na jeseni nájde niečo, čo má rád, čo mu vyhovuje a niečo čo mu vadí, čo by sa mohlo podľa neho na jeseni zmeniť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu