Naša stužková (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: vandda (16)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 07.06.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 531 slov
Počet zobrazení: 120
Tlačení: 6
Uložení: 7

Naša stužková (Rozprávanie)

Spomínam si, ako som sa ráno 28. novembra 2015 zobudila. Deň ako každý iný – vonku bolo sychravo, listy sa sfarbovali rôznymi farbami, počuť bolo len prechádzajúce autá cez ulicu. Bola to všedná jesenná sobota, no pre našu triedu predsa niečím výnimočná. Všetci sme sa zobudili do sychravého rána s vedomím, že dnes je ten deň, ktorý sme plánovali počas celého štúdia v strednej škole – dnes je naša stužková slávnosť...

Tento deň bol zároveň aj dňom, ktorý sme si mohli spoločne užiť a radovať sa, že sme sa dostali cez prekážky a nástrahy počas štúdia až pred brány vedúce k maturite.

Naša stužková sa začínala v reštaurácii Olympia o 18. hodine, a preto sme sa dohodli, že sa stretneme v sále o tretej. Postupne sme sa schádzali a jeden po druhom pokukovali – dievčatá mali účesy rôznych druhov, krásne farebné šaty a chlapci obleky ako na mieru.

Čím viac sa blížila šiesta hodina, stúpala nervozita. Každý sa bál, že sa zabudne ukloniť, potkne sa či zle prečíta príhovor na stužkovú. No na nervozitu nebol čas, museli sme sa tváriť profesionálne. Učitelia a rodičia sa začali postupne schádzať a my sme ich odviedli na ich miesto. Slávnostný program mohol začať.

Prvé tóny piesne začali a postupne sme sa všetci predstavovali po dvojiciach na parkete. Moderátori predstúpili a uviedli večer. Neskôr predstúpili dievčatá s dojemnými príhovormi k rodičom a učiteľom. Nasledoval tanec s učiteľmi, neskôr s rodičmi, ktorý si bude každý pamätať do konca svojho života. Neskôr jeden z rodičov predstúpil a povedal prípitok v mene všetkých rodičov, potom nasledovala večera. Keď sme očkom zbadali, ako sa taniere hosťom vyprázdňujú, šli sme sa chystať na program.

Vybrali sme krátke a vtipné scénky, na ktorých sa určite nejeden hosť pobavil. Keďže je to stužková slávnosť a má prebiehať v takom formálnejšom duchu, chceli sme vniesť do programu niečo kultúrne. Spolužiačka nastúpila na parket v kroji so svojím tanečným partnerom a my sme si všimli nejeden prekvapený pohľad. Ladné a zosynchronizované pohyby oboch tanečníkov dodávali tancu šmrnc a profesionalitu. Posledné číslo bolo hudobné. Program som uzatvárala ja so skladbou hranou na klavíri.

Po programe nasledovalo tanečné kolo a my sme si konečne vydýchli a poriadne sa odviazali. Neskôr moderátori vyhlásili žrebovanie tomboly a my sme si mohli všimnúť, ako si každý ukladal tombolové lístky na stole a s napätím čakal, či niečo vyhrá. Naším prekvapením večera bolo, že prvú cenu vyhrala pani profesorka triedna, kedy vybuchol obrovský potlesk. Po tombole nasledovalo ďalšie tanečné kolo. Chlapci vytancovali pani učiteľky a my dievčatá sme vytiahli na parket pána riaditeľa. Všetci sme sa dobre zabávali.

Okolo polnoci moderátori oznámili, že sa bude krájať torta. My žiaci sme postupne zapálili sviečku na stojane s tvarovanými písmenami IV. C. Na plátne sa zatiaľ premietali fotky z nášho detstva.

Pani profesorka triedna nám dala tortičky a my sme jej s radosťou darovali dar od celej triedy. Na pani profesorke sme si mohli všimnúť radostný úsmev, ktorý nás určite všetkých zahrial pri srdci. Večer zakončila príhovorom a po ňom už začala voľná zábava a DJ púšťal piesne rôznych žánrov.

Musím spomenúť, že tento večer bol pre mňa veľmi emotívnym, a ďakujem všetkým spolužiakom, lebo pomohli tento večer spraviť nezabudnuteľným.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu