List pre muža, do ktorého som sa zamilovala

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: andrejF59 (21)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 01.07.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 360 slov
Počet zobrazení: 47
Tlačení: 4
Uložení: 4

List pre muža, do ktorého som sa zamilovala

Keď sa píše list niekomu, kto zaujal vaše srdce, slová často získavajú váhu a hĺbku, ktorú v bežnom živote nevidia. Tento list, ktorý držíte, je oknom do mojej duše, pohľadom na pocity, ktoré som si až doteraz neodvážila nahlas vysloviť.

Milý Radko,

moje dni sa nesú v tóne tvojho mena a každá tišina medzi našimi rozhovormi je plná nevypovedaných slov, ktoré by som ti chcela povedať. Spoznávať ťa bolo ako otvárať knihu, o ktorej viem, že sa stane mojou obľúbenou. Každá stránka, ktorú odhalíš, každý detail o tebe, ktorý sa mi ukáže, pridáva do mojho života nové farby, nový zmysel.

Zamilovala som sa do spôsobu, akým hovoríš o veciach, ktoré ťa nadchnú, do vášne v tvojom hlase, keď rozprávaš o svojich snoch a do ticha, ktoré zdieľaš, keď hľadáš odpovede na otázky, ktoré si kladieme obaja. Naučila si ma počúvať ticho ako melódiu, ktorá nehovorí slovami, ale emóciami.

V tvojej prítomnosti som našla miesto, kde sa cítim zároveň chránená a voľná, miesto, kde môžem byť úplne svoja bez strachu, že by som ťa mohla stratiť. Je to paradox, že citím väčšiu slobodu, keď som s tebou, ako keď som sama. Možno preto, že moje srdce konečne našlo domov.

Nikdy som si nemyslela, že lásku možno cítiť tak silno, až je skoro hmatateľná, že môžeš vidieť jej farby vo vánku, ktorý ti prehráva vlasy, alebo v tichu, keď sa obaja pozrieme na hviezdy. Táto láska ma naučila, že niektoré veci sú predurčené – ako napríklad my dvaja.

Neviem, čo nám budúcnosť prinesie, ale dúfam, že nás bude sprevádzať rovnaký pocit pokoja a radosti, ktorý cítim, keď som s tebou. Ďakujem ti za každý moment, ktorý sme spolu prežili, a za tie, ktoré ešte prídu. Každý deň s tebou je dar, ktorý si vážim viac ako čokoľvek na svete.

Nech tento list slúži ako pripomienka môjho citu k tebe, nech sú dni slnečné alebo zatiahnuté. Láska, ktorú k tebe cítim, je ako maják, ktorý neustále svieti bez ohľadu na to, aké tmavé sú noci. Dúfam, že tento list nájde cestu k tvojmu srdcu tak isto, ako si ty našiel cestu k môjmu.

S láskou,

Stanka

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu